16 mei jl. vond er in het Grand Cafe van 7Street in Studio’s Aalsmeer de 6e editie plaats van de netwerkbijeenkomst @BorrelAalsmeer. Dit keer met een ander tintje.
Mede-organisator Ingrid Claasen doet mee aan de Lock me Up, Free a girl actie van STOP kindermisbruik en laat zich 31 mei a.s. 12 uur opsluiten in een hokje van 1 x 2 meter. Via haar netwerk probeert zij in de maand mei zoveel mogelijk donaties op te halen.

Samen met Eveline van Daal van Studio’s Aalsmeer hebben zij de schouders eronder gezet en deze veiling georganiseerd waarbij 23 producten en diensten werden geveild.

Ingrid Claasen vertelde waarom zij zich sinds 2010 als vrijwilliger inzet voor STOP Kindermisbruik en veel bezoekers van de borrel waren zich niet bewust van dit kinderleed. Ook het vertonen van een filmpje waarbij een meisje van 7 jaar aangaf wel 25 keer per dag werd misbruikt, hakte er bij de deelnemers wel in.

Joamy van Maanen, werkzaam voor STOP Kindermisbruik, vertelde over waar de Stichting voor staat en de resultaten die zij inmiddels hebben bereikt. Sinds 2010 zijn er 2.000 meisjes uit de prostitutie bevrijd en 2.500 meisjes opgevangen in opvangtehuizen.

Ondernemers waren na het aanhoren van alle verhalen erg gestimuleerd om te bieden. Na een bevlogen veiling waarbij alle veilingitems zijn verkocht, is er een totaalbedrag opgehaald van 2.372,65 euro waarmee 47 meisjes bevrijd kunnen worden uit de gedwongen prostitutie.

Deelnemers werden daarnaast aangemoedigd om de amerikaanse rage, het buitenspel Gockel Cornhole, te spelen. Het geld wat werd ingezet, kwam volledig ten goede van STOP Kindermisbruik.
Dankzij de belangeloze medewerking van TotalCopy Service Aalsmeer werd er een speciaal voor @BorrelAalsmeer ontworpen checque namens @BorrelAalsmeer aan STOP Kindermisbruik overhandigd.

De organisatoren bedanken alle mensen die hier belangeloos aan mee hebben gewerkt en ook een speciaal dankwoord voor Restaurant Welkom Thuis voor het verzorgen van de heerlijke hapjes, De Raad Vastgoed voor de borrelhapjes, TakeAPicture voor het maken van de foto’s en Kunstenaar Jan Kees Eekman voor het exposeren van zijn kunstwerken.

Ook bedanken wij Dirk Box die namens Radio Aalsmeer live verslag heeft gedaan tijdens de veiling en De Bruijn Videoproducties voor het maken van videobeelden.

13 juni vindt de volgende netwerkbijeenkomst in Studio’s Aalsmeer plaats.