Ingrid Claasen heeft afgelopen woensdag 30 mei 12 uur lang opgesloten gezeten in een hokje van 1 x 2 meter om aandacht te vragen voor de leefomstandigheden van tienduizenden jonge meisjes, alleen al in India, die opgesloten zitten in een vergelijkbaar hokje met alleen een matras erin. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor tienduizenden meisjes die in landen als India, Bangladesh, Thailand en Cambodja slachtoffer zijn van kinderprostitutie. Stop Kindermisbruik is in 2008 door Arjan Erkel en Yolanthe Sneijder-Cabau opgericht om kinderhandel en kinderprostitutie te stoppen.

De actie vond plaats in het restaurant The Red Sun waarbij de etalage aan weerskanten was verbouwd tot een hokje waarin alleen ruimte was voor een matras.

In totaal heeft Ingrid 2.920 euro bij elkaar weten te verzamelen aan donaties en samen met de 35 andere deelenemers aan de actie waaronder als Jörgen Raymann, Manuëla Kemp, Kim Kötter, Kimerbley Klaver, Carlos Lens, Jasmine Sendar, Hind, Paulien Huizinga en Arjan Erkel werd er een totaalbedrag van 199.244 euro opgehaald voor Stop Kindermisbruik. De opgesloten deelnemers hadden in de ruimte de beschikking over een mobiele telefoon en een laptop. Zo probeerden ze bij vrienden, kennissen en collega’s sponsorbedragen los te krijgen.