Borrelaalsmeer haalt 2.372,65 euro op voor StopKinderMisbruik

E: info@capeconsultancy.nl | T: 06 505 11 963

Borrel-Aalsmeer-kindermisbruik

Borrelaalsmeer haalt 2.372,65 euro op voor StopKinderMisbruik

16 mei jl. vond er in het Grand Cafe van 7Street in Studio’s Aalsmeer de 6e editie plaats van de netwerkbijeenkomst @BorrelAalsmeer. Dit keer met een ander tintje.
Mede-organisator Ingrid Claasen doet mee aan de Lock me Up, Free a girl actie van STOP kindermisbruik en laat zich 31 mei a.s. 12 uur opsluiten in een hokje van 1 x 2 meter. Via haar netwerk probeert zij in de maand mei zoveel mogelijk donaties op te halen.

Samen met Eveline van Daal van Studio’s Aalsmeer hebben zij de schouders eronder gezet en deze veiling georganiseerd waarbij 23 producten en diensten werden geveild.

Ingrid Claasen vertelde waarom zij zich sinds 2010 als vrijwilliger inzet voor STOP Kindermisbruik en veel bezoekers van de borrel waren zich niet bewust van dit kinderleed. Ook het vertonen van een filmpje waarbij een meisje van 7 jaar aangaf wel 25 keer per dag werd misbruikt, hakte er bij de deelnemers wel in.

Joamy van Maanen, werkzaam voor STOP Kindermisbruik, vertelde over waar de Stichting voor staat en de resultaten die zij inmiddels hebben bereikt. Sinds 2010 zijn er 2.000 meisjes uit de prostitutie bevrijd en 2.500 meisjes opgevangen in opvangtehuizen.

Ondernemers waren na het aanhoren van alle verhalen erg gestimuleerd om te bieden. Na een bevlogen veiling waarbij alle veilingitems zijn verkocht, is er een totaalbedrag opgehaald van 2.372,65 euro waarmee 47 meisjes bevrijd kunnen worden uit de gedwongen prostitutie.

Deelnemers werden daarnaast aangemoedigd om de amerikaanse rage, het buitenspel Gockel Cornhole, te spelen. Het geld wat werd ingezet, kwam volledig ten goede van STOP Kindermisbruik.
Dankzij de belangeloze medewerking van TotalCopy Service Aalsmeer werd er een speciaal voor @BorrelAalsmeer ontworpen checque namens @BorrelAalsmeer aan STOP Kindermisbruik overhandigd.

De organisatoren bedanken alle mensen die hier belangeloos aan mee hebben gewerkt en ook een speciaal dankwoord voor Restaurant Welkom Thuis voor het verzorgen van de heerlijke hapjes, De Raad Vastgoed voor de borrelhapjes, TakeAPicture voor het maken van de foto’s en Kunstenaar Jan Kees Eekman voor het exposeren van zijn kunstwerken.

Ook bedanken wij Dirk Box die namens Radio Aalsmeer live verslag heeft gedaan tijdens de veiling en De Bruijn Videoproducties voor het maken van videobeelden.

13 juni vindt de volgende netwerkbijeenkomst in Studio’s Aalsmeer plaats.

FINALE-LOCK-ME-UP-RED-SUN-AMSTERDAM

Ingrid Claasen van CAPE Consultancy haalt 2.920 euro op aan donaties voor STOP Kindermisbruik

Ingrid Claasen heeft afgelopen woensdag 30 mei 12 uur lang opgesloten gezeten in een hokje van 1 x 2 meter om aandacht te vragen voor de leefomstandigheden van tienduizenden jonge meisjes, alleen al in India, die opgesloten zitten in een vergelijkbaar hokje met alleen een matras erin. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor tienduizenden meisjes die in landen als India, Bangladesh, Thailand en Cambodja slachtoffer zijn van kinderprostitutie. Stop Kindermisbruik is in 2008 door Arjan Erkel en Yolanthe Sneijder-Cabau opgericht om kinderhandel en kinderprostitutie te stoppen.

Lees verder…

Opgesloten om te bevrijden

AALSMEER – De Aalsmeerse Ingrid Claasen zal op woensdag 30 mei van acht uur ’s avonds tot acht uur ’s ochtends vrijwillig haar vrijheid opgeven om het misbruik van minderjarige meisjes tegen te gaan.

Vrijdag 25 mei start de actie ‘Lock me up – Free a girl’. Bekende en onbekende Nederlanders laten zich twaalf uur opsluiten om geld in te zamelen voor de Stichting Stop Kindermisbruik.

Lees verder…

bnr_blog_fundament

CAPE CONSULTANCY ook te horen op BNR RADIO

Ik ben lid van de BNR Business Club en kan dat mede-ondernemers zeker aanraden om ook lid te worden.
Leuke ondernemers waarmee je zaken kan bespreken en die ook oprecht in je geinteresseerd zijn.

Lees verder…

Just-Giving

Ingrid Claasen doet mee aan Lock me up – Free a girl

Ik zit 30 mei van 20.00 – 8.00 opgesloten in een #hokje van 1 x 2 meter om aandacht te vragen voor de actie ‘Lock me Up, Free a Girl’ van The Red Sun voor STOP Kindermisbruik.

Ieder meisje verdient een onbezorgde jeugd in plaats van 20 – 30 keer per dag te worden misbruikt en opgesloten te zitten als een hond in een hokje!

WIJ KUNNEN ONZE OGEN HIER TOCH NIET VOOR SLUITEN? Elke 5 euro helpt!

Lees verder…

entertainmentbusiness-persbericht

Ingrid Claasen start eigen (entertainment)bedrijf

Ingrid Claasen heeft haar eigen bedrijf CAPE Consultancy opgericht. Vanuit deze onderneming wil ze haar ervaring binnen de entertainment- en eventbranche in de praktijk brengen.
“Speerpunten zijn Copyright, Advise, Projects en Entertainment, oftewel CAPE”, aldus Claasen. Ze was de afgelopen maanden werkzaam bij eventorganisator Disco-Train waar ze de functie van sponsoring- en pr-manager bekleedde. Eerder werkte ze bij Buma/Stemra, Selekt CD, Noordzee FM, Copyright Power en Digital Media Power DJ Power/DIMP.

Lees verder…

fanbooster-nieuws

Nieuwe Samenwerking

CAPE Consultancy is onlangs een samenwerkingsverband aangegaan met Online Business Media Nederland. Ingrid is de 1e reseller die de facebook applicatie FANBOOSTER mag gaan vermarkten voor de Benelux. CAPE kan daardoor haar netwerk nog beter ondersteunen in het online bereiken van hun doelgroep.

Lees verder…